Vänligen vänta medan din begäran behandlas.

2023-07-28

Hur packar jag inför flytten?

Det absolut viktigaste för en lyckad flytt, starta i tid. Bra att tänka på är att det alltid tar mer tid än man planerat. Planera åtminstone en dag per rum när du packar. Då slipper du onödig stress och kan se till att dina föremål är skyddade. Placera rätt i flyttkartonger, använd maskeringstejp som du kan skriva på.

För att lyckas med din packning så ladda upp med nedan:

* Plastpåsar

* Rejält med bubbelplast.

* Silkespapper för fragila föremål.

* Tejp och ev. sträckfilm.

* Saxar och tuschpennor.  

* Originalförpackningar för exempelvis glas, om  du har dem kvar. 

* Ett lämpligt antal flyttkartonger i rätt storlek. 

Kategorisera och ha en kategori per flyttlåda. Om du har vikt in dina tallrikar i handdukar bör du skriva både handdukar och tallrikar på flyttkartongerna.

 

Packa ömtåliga föremål enskilt
När det kommer till fragila föremål såsom tallrikar, skålar och glas lönar det sig att vaddera kartongens botten och hörn lätt. Bubbelplast, silkes- och hushållspapper lämpar sig för ändamålet, ibland också tidningspapper, även om det gäller att tänka på att pappret kan färga av sig.

Packandet går enklast om du har kvar originalförpackningarna men det finns andra lösningar som också fungerar. Packa varje fragilt föremål enskilt, vira runt ordentligt med papper och placera tallrikarna stående, inte liggande. Om du placerar tallrikar och glas i samma kartonger ska du placera glasen högst upp. Packa tätt, annars finns det en risk för att föremålen åker runt och stöter mot varandra under transporten. Tänk på att flerdelade objekt, exempelvis tekannor, helst ska skiljas åt - det här kan framstå som självklart, men är de facto lätt att glömma

 

Beakta ojämna former
Beakta alltid form, storlek och vikt när du packar och tänk på att utstickande delar såsom handtag och pipor på kannor mycket lätt går i kras. Dessa skyddar du bäst genom att vira in dem i några lager bubbelplast, som du sedan fäster med tejp. Vill du vara extra försiktig kan du också skydda utstickande delar med ihoprullat papper.

 

 

Packa i flera nivåer
Att packa små objekt i flera nivåer är ytterligare ett användbart packningstips. Fyll botten av kartongen med hopknycklat papper och placera tunga objekt först, då då risken för att de tar skada är mindre. Det understa lagret är klart när du fyllt alla mellanrum med vaddering. Lägg till ett lager av ihopknycklat papper och upprepa samma procedur om igen. För att skapa ordning bland flyttlådorna och underlätta uppackandet kan det vara bra att packa objekt av samma typ i samma låda. Se ändå till att inte fylla flyttlådor med endast böcker - de blir onödigt tunga att bära. Packa i stället några lager av böcker, men lämna utrymme för exempelvis kuddar eller handdukar ovan. Fler tips om att packa böcker hittar du i vår guide.

 

Satsa på högklassigt förpackningsmaterial
Att packa endast med hjälp av gamla handdukar, filtar, hushållspapper, tidningspapper och reklamblaskor kan framstå fungerande idé för att hålla kostnaderna nere. Om olyckan är framme kan den här lösningen ändå kosta dig mer än vad du tänkt dig. Tryckfärgen på tidningspapper färgar lätt av sig och hushållspappret är för tunt för att ge tillräckligt med skydd. De här materialen kan fungera som komplement till andra material, men helst inte som den enda lösningen. Med andra ord - flyttpacka alltid med hjälp av högkvalitativa material av olika slag.

 

Lämna inget extra utrymme
Vill du packa smart från början till slut ska du se till att det aldrig finns tomt utrymme i kartongen. Vaddera alltid med hjälp av exempelvis polystyrenpärlor, papper eller mindre klädesplagg, såsom strumpor och underkläder. På det här sättet kan du flyttpacka kläder samtidigt men tänk på att göra noggranna märkningar för att hålla reda på vad som finns var. För att försäkra dig om att allt placerats säkert kan du slutligen utföra ett försiktigt skak-test. Om du märker att något rör på sig gör du klokt i att lägga till ytterligare vaddering.

 

Märk dina flyttkartonger
Det sista steget när du flyttpackar är att märka dina boxar efter att du limmat eller tejpat ihop dem. Skriv innehållet på kortsidan(gärna på en bit papperstejp) och kom ihåg att märka vilken sida som är uppåt med hjälp av en pil. Om det handlar om mycket ömtåliga ägodelar kan det vara bra att märka extra tydligt. Det finns också specialtejp och -etiketter att köpa om du vill vara extra försiktig.

 

Många väljer flyttpackning med Kölnan
Med hjälp av ovanstående tips för att flyttpacka minskar du risken för skador och olyckor under hela flytten. Att ta tag i packandet kan kännas påfrestande, inte minst om du samlat på dig en hel del saker under åren - men ju tidigare du börjar desto bättre är förutsättningarna för en lyckad flytt. Om uppgiften av olika orsaker känns överväldigande - du saknar tid, tålamod eller hjälpande händer - har du möjlighet att boka packning och uppackning som extratjänst med oss. Vårt erfarna flytteam dyker då upp och flyttpackar effektivt och omsorgsfullt. Många av våra kunder utökar sin bokning med packning, och sparar därigenom energi och tid. Vi erbjuder också flyttstädning och montering av möbler. 

 

image
  • 5% paketrabatt vid flytt & städ
  • Yrkestrafiktillstånd och rätt försäkringar
  • Flyttlådor hyrs enkelt av oss

Ange kvadratmeter

m2