Vänligen vänta medan din begäran behandlas.

2023-11-24

Rot och Rutavdrag - Allt du behöver veta

Att hålla hemmet rent och i toppskick kan vara både tidskrävande och utmanande. Men vad många inte är medvetna om är förmånerna som RUT-avdraget kan erbjuda. Särskilt för dig som letar efter städtjänster eller hjälp med en smidig flytt kan detta skatteavdrag vara nyckeln till en renare vardag  och lugnare flyttupplevelse till en reducerad kostnad.
 

Vad är RUT-avdrag?

RUT-avdraget, eller Rengöring, Underhåll, och Tvätt, är en skattesubvention i Sverige som gör det möjligt för privatpersoner att dra av en del av kostnaderna för hushållsnära tjänster från sina skatter. Detta inkluderar tjänster som flytthjälp, städning, packhjälp och hemmafix. Detta vara särskilt fördelaktigt när man söker efter pålitliga firmor för att frigöra tid och energi.

Skillnaden mellan RUT och ROT:

Medan RUT-avdraget fokuserar på hushållsnära tjänster som städning, flytt, tvätt och underhåll, täcker ROT-avdraget Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad. Båda avdragen ger möjlighet till skatteavdrag, men de riktar sig mot olika områden av hemförbättring.
 

För den som behöver hjälp med renoveringar och byggprojekt finns ROT-avdraget tillgängligt. Å andra sidan kommer RUT-avdraget till nytta för de som söker professionell hjälp med vardagliga uppgifter, som städning och flytt. Det är värt att notera att båda avdragen kan användas samtidigt för olika typer av tjänster, och det finns således en möjlighet att dra nytta av båda för att maximera skatteförmånerna.
 

För den som behöver städ- eller flytthjälp:

RUT-avdraget är en välkommen lättnad. Att anlita en städfirma för att få hemmet i ordning eller en pålitlig flyttfirma för att underlätta flytten kan vara kostsamt, men med RUT-avdraget blir dessa tjänster mer överkomliga och tillgängliga. Det bästa är att när du anlitar oss för ruttjänster, tar vi hand om ansökan om avdrag och drar av det på fakturan till dig. Du betalar alltså beloppet efter avdraget och vi sköter allt annat.

Rot- och rutavdraget räknas ihop, och du kan högst få reduktion med 75 000 kronor per år, varav rot-avdraget inte får vara högre än 50 000 kronor per år.
 

Så nästa gång du planerar en flytt eller bara vill ha avlastning städningen, överväg att dra nytta av RUT-avdraget för att få ut det mesta av dina pengar samtidigt som du skapar en renare och mer bekväm tillvaro. För ytterligare information om RUT-avdraget, besök Skatteverkets hemsida.

image
  • Alltid fasta priser
  • Ingen bindningstid
  • Vi sköter RUT-avdraget åt dig

Ange kvadratmeter

m2